MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Na rynku w Pszczynie poczęstują grzybową

PLUS
Jutro na pszczyńskim rynku od godz. 10 do 14 wigilijną zupą częstują burmistrz Dariusz Skrobol i starosta Paweł Sadza.

Bierze się 4 kg suszonych podgrzybków, 5 kg włoszczyzny, 12 kg pieczarek, 6 kg cebuli, 18 kg ziemniaków, 20 pęczków natki pietruszki i odpowiednią ilość wywaru warzywno-mięsnego. Na koniec zaprawia się 7 litrami śmietany i tak powstaje 170 litrów wigilijnej zupy grzybowej, której będzie można spróbować 23 grudnia na rynku.

Jak co roku przed Wigilią starosta i burmistrz zapraszają na gorącą grzybową wszystkich chętnych i głodnych. W okolicach ratusza stanie ogrzewany namiot, w którym można będzie najeść się do syta, a także wziąć zupę do domu. Trzeba tylko przynieść na nią słoik lub inne opakowanie. Wigilijną grzybową gotuje tym razem kuchmistrz Marek Furczyk z Planety Smaku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pszczyna.naszemiasto.pl Nasze Miasto