Były m.in. tajskie lody, hiszpańskie pączki i belgijskie frytki a do tego leminiada chłodzona ciekłym azotem. Od piątku do niedzieli w parku trwała druga edycja plenerowego festiwalu kulinarnego „Smakujemy Lato w Pszczynie”. Główna aleja parkowa i plac przed zamkiem zamieniły się w istny rynek smaków. Podobnie jak w ubiegłym roku przyjechały food trucki i namioty pełne specjałów. Można było spróbować dań z kuchni całego świata. Nie zabrakło też tych wegańskich. Podczas imprezy prowadzono pokazy i warsztaty kulinarne zarówno dla dorosłych i dla dzieci. Była też strefa zabaw dla dzieci, zajęcia sportowe i koncerty.
Wideo
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!