MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Zapomnij o zbyt tłustym sosie

Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy lub sosu jest zdecydowanie za dużo oczek tłuszczu, nie musisz żmudnie wybierać ich łyżką, by potrawa była mniej tłusta. Wystarczy, że wrzucisz do niej kostki lodu (oczywiście zupa lub sos muszą być wystudzone, by lód od razu się nie rozpuścił). Pływający po powierzchni tłuszcz przyczepi się do lodu, a wtedy wystarczy go wyjąć i wyrzucić.

Zobacz również

Mistrz, mistrz, Zastal mistrz! Pamiętacie ten wielki triumf? Minęło już 11 lat

Mistrz, mistrz, Zastal mistrz! Pamiętacie ten wielki triumf? Minęło już 11 lat

Wypadek na torze w Miedzianej Górze. Zawodnik uderzył w bariery, jest nieprzytomny

Z OSTATNIEJ CHWILI
Wypadek na torze w Miedzianej Górze. Zawodnik uderzył w bariery, jest nieprzytomny

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Krynicy Morskiej, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Krynicy Morskiej, (26.05-1.06.2024)

Przegląd tygodnia od 26.05 w Łebie

Przegląd tygodnia od 26.05 w Łebie

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (26.05-1.06.2024)