MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Występ Chóru Jedynka przyciągnął słuchaczy do parku Kościuszki [ZDJĘCIA]

Występ Chóru Jedynka przyciągnął słuchaczy do parku Kościuszki [ZDJĘCIA]

Występ Chóru Jedynka przyciągnął słuchaczy do parku Kościuszki [ZDJĘCIA]

Występ Chóru Jedynka przyciągnął słuchaczy do parku Kościuszki [ZDJĘCIA]

Polecamy

Nie zgadniesz, czego możesz użyć, aby pozbyć się siwych włosów. Wypróbuj ten patent

Nie zgadniesz, czego możesz użyć, aby pozbyć się siwych włosów. Wypróbuj ten patent

Młodzi ludzie nie chcą pracować w szkole. Jest pomysł, jak to zmienić

Młodzi ludzie nie chcą pracować w szkole. Jest pomysł, jak to zmienić

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika