Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Dobiega końca przebudowa strażnicy OSP w Strzałkowie w gminie Radomsko. ZDJĘCIA

Dobiega końca przebudowa strażnicy OSP w Strzałkowie w gminie Radomsko. ZDJĘCIA

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Poznaniu świętuje merytorycznie swoje 25 lat
Materiał informacyjny

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Poznaniu świętuje merytorycznie swoje 25 lat

Polecamy

Jak zarabiać na YouTube Shorts? Wyjaśniamy, w jaki sposób zacząć publikować

Jak zarabiać na YouTube Shorts? Wyjaśniamy, w jaki sposób zacząć publikować

Katar, kaszel i duszności od pisanek? Unikaj takich barwników do jajek!

Katar, kaszel i duszności od pisanek? Unikaj takich barwników do jajek!

Kodeks drogowy 2024. Czy pijany rowerzysta straci prawo jazdy na samochód?

Kodeks drogowy 2024. Czy pijany rowerzysta straci prawo jazdy na samochód?