Przepisy spod lasu, czyli parafialna książka kucharska parafii św. Maksymiliana Kolbe w Tychach. Jest tu miejsce na wszystko - od zup do deserów, ale właśnie przepisów na słodkości jest najwięcej, a wśród nich - jedyny, jak dotąd, przepis proboszcza, ks. dr. Grzegorza Strzelczyka. Na tiramisu. Określony przez autora jako łatwy. Czytając go, rzeczywiście wydaje się prosty.
Tiramisu - przepis ks. dr. Grzegorza Strzelczyka
Ta niecodzienna książka kulinarna zatytułowana jest "Przepisy spod lasu", ponieważ kościół św. Maksymiliana Kolbe w Tychach sąsiaduje właśnie z lasem. Jest po prostu pod lasem. Można ją znaleźć na http://mkolbe.pl/przepisy/
Parafialną książkę kucharską "Przepisy spod lasu" mają tworzyć sami parafianie. Jak widać po wejściu na tę stronę, dodanie swojej propozycji jest niezwykle proste. Wystarczy nacisnąć okienko: "Prześlij przepis farorzowi".
Książka kucharska jako pomysł proboszcza parafii św. Maksymiliana Kolbe jest zaskoczeniem. Ks. Grzegorz Strzelczyk, doktor teologii dogmatycznej kojarzy się z poważnymi książkami, mądrymi kazaniami, a patrząc na jego szczupłą sylwetkę nikt by się nie spodziewał, że w kręgu jego zainteresowań jest też dobra kuchnia.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?