MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...

Potrawy wigilijne - oto sprawdzone przepisy! Tego nie może zabraknąć na świątecznym stole w woj. śląskim

Kapusta z grzybami

Składniki:
suszone grzyby 200 g
olej rzepakowy 80 ml
cebula 1 szt.
kapusta kiszona 1 kg
sól 5 g
pieprz 5 g
liść laurowy 2 szt

Przygotowanie:
Przygotowanie grzybów: suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka godzin. Odsączyć, pokroić w paski.

Przygotowanie kapusty: kapustę mocno odcisnąć. Jeżeli jest zbyt kwaśna, lekko przepłukać i ponownie odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać.

Przygotowanie do gotowania: do garnka włożyć kapustę, posiekaną cebulę, grzyby, liście laurowe, wlać olej rzepakowy.

Gotowanie kapusty z grzybami: podlać niewielką ilością płynu z moczenia grzybów lub wodą. Przyprawić. Gotować 45 min. Często mieszać, uważając, żeby się nie przypaliła.

Przepis pochodzi z portalu mojegotowanie.pl

Zobacz również

Zamek w Rytrze zostanie rozbudowany i oświetlony. Ma być magnesem na turystów

Zamek w Rytrze zostanie rozbudowany i oświetlony. Ma być magnesem na turystów

Linette triumfuje w Strasburgu! Awans do drugiej rundy

Linette triumfuje w Strasburgu! Awans do drugiej rundy

Polecamy

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna