Oliwia Piech z Pszczyny w programie MasterChef Junior. Jej bezę pochwaliła Roksana Węgiel

Jolanta Pierończyk
Jolanta Pierończyk
Oliwia Piech
Oliwia Piech Facebook Studzienic
Oliwia Piech, dwunastolatka z Pszczyny-Studzienic, bierze udział w programie MasterChef Junior. W drugim odcinku zebrała pochwały za bezę, którą wysoko oceniła m.in. Roksana Węgiel.

Za nami drugi odcinek 6. edycji programu "MasterChef Junior", a w nim m.in. 12-letnia Oliwia Piech ze Studzienic.

Chętnych były setki. Do programu wybrano 17 z nich, wśród których znalazła się młodziutka studzieniczanka.

W pierwszym odcinku błysnęła piersią z kaczki z musem malinowym oraz pieczonymi jabłkami z miodem i cynamonem.
- To jest po prostu arcydzieło. Lepiej nie można już robić - powiedział jeden z jurorów, Mateusz Gessler.
- Kompozycja, wykonanie... Oliwia, jestem z ciebie bardzo dumna. Bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać kolejnych dań - dodała Ania Starmach.
- Rzadko w pierwszym gotowaniu mamy tak znakomite danie. Gratuluję - powiedział Michel Moran.

W drugim odcinku Oliwia przygotowała bezę.

-W smaku jest subtelna. Taka jak ty jesteś – powiedziała Roksana Węgiel, gość specjalny II odcinku. Beza Oliwii bardzo jej smakowała.

"Oliwia, gratulujemy i trzymamy kciuki, abyś dotarła w programie jak najdalej", czytamy na profilu Facebookowym Studzienic, które mocno kibicują swojej mieszkance.

Na miękko czy na twardo? Który sposób gotowania jaj jest lepszy?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie