Gwarantuję, że gofry, które kryją się pod tym przepisem są znakomite, najlepsze na gorąco, prosto z gofrownicy, z dżemem, świeżymi malinami i bitą śmietaną, a do tego jeszcze polane syropem klonowym.
Składniki na około 12 gofrów:
3 szklanki mąki orkiszowej (typ 630),
3 szklanki mleka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szczypta soli,
ksylitol do smaku (4 łyżki),
1/3 szklanki nierafinowanego rozpuszczonego oleju kokosowego,
3 jajka
Ubij białka w oddzielnej miseczce. Resztę składników wymieszaj w robocie kuchennym, na koniec wymieszaj łyżką dobrze ubite białka. To one nadają gofrom puszystość i delikatność. Piecz w gofrownicy przez około 5 minut do zezłocenia. Smacznego!
Zobacz też:
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?