Składniki na 12 muffinek:
3 szklanki mąki pszennej,
1,5 szklanki cukru trzcinowego,
3/4 szklanki kakao,
2 łyżeczki sody oczyszczonej,
1/2 łyżeczki soli,
1 szklanka wody,
1 szklanka jogurtu greckiego,
2/3 szklanki oleju,
2 łyżki octu winnego,
tabliczka gorzkiej czekolady o pomarańczowym aromacie
Przygotowanie:
1. Oddzielnie wymieszaj mokre i suche składniki (bez czekolady), a następnie połącz wszystko razem do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Papilotki wypełnij ciastem do 2/3 ich wysokości. W każdą papilotkę wepchnij po 2 kostki gorzkiej pomarańczowej czekolady.
3. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka.
4. Smacznego!
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?