MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Ulice 1 Maja i Parkowa w Krośnie Odrzańskim wkrótce zostaną przebudowane

Ulice 1 Maja i Parkowa w Krośnie Odrzańskim wkrótce zostaną przebudowane

Mural z podobizną Zbigniewa Rybaka powstał na Pustkach Cisowskich w Gdyni

Mural z podobizną Zbigniewa Rybaka powstał na Pustkach Cisowskich w Gdyni

Polecamy

Duże ułatwienie na maturze. Kolejne zmiany w edukacji

Duże ułatwienie na maturze. Kolejne zmiany w edukacji

4 propozycje na większe wyjście. Maja Rutkowski prezentuje sukienki

4 propozycje na większe wyjście. Maja Rutkowski prezentuje sukienki

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig