MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Dejw wystąpi w Lux Clubie w Brzozowej. Impreza pod hasłem "Girls go out"

Dejw wystąpi w Lux Clubie w Brzozowej. Impreza pod hasłem "Girls go out"

IV Rekolekcje dla mężczyzn z ks. bp. Stanisławem Jamrozkiem w Jarosławiu [ZDJĘCIA]

IV Rekolekcje dla mężczyzn z ks. bp. Stanisławem Jamrozkiem w Jarosławiu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zmarła Barbara Sienkiewicz. Aktorka miała 69 lat

Zmarła Barbara Sienkiewicz. Aktorka miała 69 lat

9 najlepszych atrakcji Warszawy dostępnych za darmo. Polecają je sami turyści

9 najlepszych atrakcji Warszawy dostępnych za darmo. Polecają je sami turyści

Zapomniana choroba rozprzestrzenia się w całej Europie i zabija dzieci

Zapomniana choroba rozprzestrzenia się w całej Europie i zabija dzieci