Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bistro Le Grand Montag przy ulicy Piotrkowskiej 78. To już trzeci lokal marki Montag w Łodzi! Zobaczcie zdjęcia i film

Matylda Witkowska
Matylda Witkowska
W nowym Montagu znajdziemy dania typu comfort food przygotowywane na miejscu z wysokiej jakości składników. Więcej na kolejnych zdjęciach
W nowym Montagu znajdziemy dania typu comfort food przygotowywane na miejscu z wysokiej jakości składników. Więcej na kolejnych zdjęciach Krzysztof Szymczak
Przy ulicy Piotrkowskiej powstał trzeci lokal konceptu Montag. Le Grand Montag zajął miejsce po salonie fryzjerskim, oferuje pieczywo i wysokiej jakości comfort food. Co można w nim zjeść?

Trzeci Montag przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi

Przy ulicy Piotrkowskiej 78 w Łodzi powstało nowe bistro Le Grand Montag. Bistro zajęło duży, frontowy lokal po dawnym salonie fryzjerskim Le Grand, od którego wziął swoją nazwę. W lokalu z dużymi, wychodzącymi na Piotrkowską oknami zmieściła się kuchnia, bar i stoliki.

Zobaczcie galerię zdjęć z nowego Montagu

To trzeci już Montag w Łodzi. Pierwszy powstał 10 lat temu w podwórku przy ulicy Piotrkowskiej 107. Początkowo funkcjonował jako piekarnia i kawiarnia specjalizująca się w wypiekach francuskich. Potem pojawiło się pierwsze bistro przy ulicy Piotrkowskiej 111.

- To już nas trzeci Montag, w każdym uprawiamy rzemiosło - mówi Jacek Tomczyk, szef Montagu.

Podkreśla, że nowy Montag jest odpowiedzią na potrzeby klientów. Ma nowe menu i oferuje głównie dania typu comfort food, stworzone z bardzo wysokiej jakości składników.

W każdym daniu co najmniej 60-70 proc. składników to produkty ekologiczne. Wiele z nich pochodzi z własnego, ekologicznego gospodarstwa pod Łodzią należącego do właścicieli Montagu, własnej produkcji są m.in. mięso i jaja.

- Uważamy, że karmienie ludzi to odpowiedzialność - podkreśla Tomczyk.

W nowym Montagu możemy kupić na wynos świeże pieczywo, np. chałkę czy chleb razowy w cenie 15 zł za bochenek. Ale głównym polem działalności jest jedzenie serwowane na miejscu. Zgodnie z tradycją Montagu większość dań skomponowanych jest wokół chleba i różnych wypieków.

Zobaczcie galerię zdjęć z nowego Montagu

W nowym Montagu znajdziemy m.in. sultan eggs czyli jaja poche w jogurcie infuzowanym czosnkiem (27 zł), zieloną szakszukę z domową chałką domowym humusem, jalapeno i jajkami (36 zł) i meatballs czyli klopsiki z własnej ekologicznej świnki zapiekane w brioszcze w sosem i serem gouda (45 zł). Na miejscu jest też kawa oraz wybór ciast np. sernik na zimno po 18 zł za kawałek.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Sałatka ze świeżego szpinaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto