Na stoisku belgijskim znalazła się np. wołowina w piwie po flamandzku, Hiszpania zaproponowała nam gazpacho, a stoisko tureckie zaserwowało m.in. imambayıldı, czyli faszerowane bakłażany. Niezrównaną popularnością cieszył się węgierski sorbet na bazie tokaju. Największe kolejki ustawiały się do stoisk z kuchnią włoską, grecką i hiszpańską. Niektóre ze stoisk zamknęły się już około godziny 16.00, a wszystko ze względu na duże zainteresowanie (zobacz też menu Europy na widelcu 2016).
Zachęcamy Was do obejrzenia galerii zdjęć z Europy na widelcu 2016. Kliknij w pierwsze zdjęcie, a następnie przeglądaj strzałkami.
Rozwiąż quiz: Jak dobrze znasz europejską kuchnię (TEST WIEDZY)
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?